Vasepuukki

Pesolan Facebook kertoo Pesolan tilan tekemisistä rehellisesti, vahvasti Savon murteella kerrottuna ja huumorilla höystettynä. Tilan pihatossa ja navetassa myös elämille jutellaan ihan samanlaisia juttuja nuoresta vasikkaiästä alkaen.

 

Facebook Posts

10 hours ago

Pesolan Pihviliha

On vähän nyt ristiriitaset tunteet piällä...

Heenäkuun alulla olin tyytyväenen kun suatiin vihoviimen vettä ja sato pelastettua.. aattelin näin.

Nyt on sitä vettä tullu niin että sato on jo osittain mänetetty. Tämä hernepelto on parraemmasta piästä. Miehenmittasta kasvustoo missee kohi vuan pelastu.

Usseempi hernelohko on männy vuan keltaseks ja kuivahtaa pystyyn. Liika on liikoo veenkin suhteen. Ee paljon mahan täätettä tule elläimille...

Välillä vuan sylettää tämä homma mutta minkäpä näille keleille voep.

Jospa tämän viikkoo pittää pootoo niin piästään herneet ajamaan siiloon. On kuitennii 40 ha ala ajettavana. Nyt ee kärsi satteita tulla...

Tulloo vuan toessa vues mieleen kun sillon tilanne ol säitten puolesta ihan katasrofaalinen. Kun siitäkii selevittiin niin kaet tästäkii.. mutta lompsan piälle kääp rajusti.

Jospa ois pitkä ja lämmin syksy jotta rehua suatas lissee . Vettäkin suap sattoo mutta sopivasti.

Pittää toevoo jotta Pesolan Pihviliha liikkus vilikkaasti myös tässä syksyn aekana.

Uusija asikkaita otetaan vastaan koko aejan. Lihhoo kyllä riittää. Vinkvink..

Ja sitten kun vielä terveenä pysytään koronoista muista huolimatta niin ee kaet tässä pysty muuta toivomaan...
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

Pesolan Pihviliha

Meekäläenen nuorentu eelessä iltana aenakii 30 vuella..

Eelen ol neljännen kerran peräkkäin järjestetty Iisalamen Kasariperjantai.

Tämä on semmonen muisteloilta 80-90 luvun meeningistä Iisalamessa. Sillon ajettiin pillurallia keskustan ja Timiksen väliä. Niin ajettiin eelennii..

Kyllä ol aatoo ihan älyttömänä liikenteessä ja immeisijä parveil kavut täännä.
Parraimmillaan män kolome varttia muutaman kilometrin lenkissä..

Immeiset ol pukkeutuna sen aekaseen tyyliin ja amerikan raatoja ol paljon ajussa.

Paljo tul sen aekasta tuttua vastaan. On tieten nykysijäkkii. Luu pihalla pit tieten ajjoo ja Lapinlahen Lintuja kuuntelin .

Sillon ee Mersua ollu alla. Pitkäkeppisellä C mallin Katetilla tul tämä aatoilu-ura alotettua...

Mukava ol muistella paikkoja mittee tul missäin tehtyä mutta niistä ee sen enempätä...

Nyt tuntuu ol tuas viiskymppiseltä..
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Pesolan Pihviliha

Nyt tul Pesolan kylymiöön ensmäenen lihaerä joka ruakakypsyy aarinkoenerkian voemalla sekä pakkasen puolella jaahe yms lihat jiätyyvät.

Tämä on historiallinen hetki. Luulen että ee aenakaan huonontavasti vaekuta lihan laatuun...

Ee tarvii tällä paesteella sähköyhtiön kassoo rikastuttoo... kaekki on kottiinpäen.

Tästäpä on hyvä siirtyä viikonlopun viettoon mutta tosin töetä tekemällä..

Hyvvee pyhänseutua kaekille immeisille.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Pesolan Pihviliha

Siellä ne Pesolan paneelit virtoo jyskyttää tuottoo...

Vaekka ol pilivinen päevä niin neljee kilovattia tuotti virtoo. Parraimpana aarinkoesena päevänä ol tuotos 12 kilovattia tunnissa...

Kyllä passoo lihojen raakakypsyä kylymiössä ja pakkasen puolella lihalaatikoitten pötkötellä.
Ee tarvii puoleen vuoteen pahemmin sähköö ostella.

Vuen piästä ollaan viisaampia miten on sähkölaskut puonna..

Tulloo ihan selekeetä kustannus siästöö ja onhan tämä eittämättä sit yks kilipailuvaltti.

Ekolookista tuotantoo..

Pesolan ravintolayhteistyökumppanitkin olivat erittäin tyytyväisijä tähän investointiin. Hyökii voivat sit kertoo asiakkailleen että syövät aarinkoenerkialla raakakypsytettyä pihvilihhoo..
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Pesolan Pihviliha

Helsingin Kallion Gorton Rämsey alias Kare Karhu kävi Juliansa kanssa tännään Pesolassa vierailulla...

Hyö on nyt kesäloma reessulla ja poekkesivat Iisalammeen pariks päeväks. Karehan on Iisalamessa syntynyt ja teenivuotesa tiällä viettäny..

Runnin kylällä käätiin lenkki tekemässä ja paekkoja kahtelemassa. Joivat myös Runnin kuulusata ruostevettä. Hyvin näky maestuvan...

Luulen että eka kerran kävivät navetassa ja näkivät ihan oekeita elläimijä. Ihastelivat hyvä kuntosija ja lihaksikkaita elläimijä.

Nyt he tietäävät kertoo asiakkailleen mistee Pesolan Pihviliha on peräisin kun ovat tutustunneet lihan alakuperrään.

Kare ja Julia pyörittäävät yhtä Suomen kuulusinta ravintolloo Cafe Gastro Kalliota.

Gastro ol meekäläesen ensmäenen ravintola-asiakas. Yhteistyötä on tehty jo tos pitkään .

Kare ee pihvejä paestele. Hällä on ilimiömäenen taeto tehä erinomasija ruokija eri ruhon osista.

Tarjolla on häränhäntä keettoo , munuaista, kieltä ,syvänstrokanohvia ,viiriäesen munija ja vaekka vallan mitä...

Kun Flemarilla liikutta niin poeketkee Cafe Gastro Kallioon.
... See MoreSee Less

View on Facebook