Lihhoo suolahaateessa

Nyt on Pesolan Pihvilihan kokkaelu yhtä heleppoo ku ennen vanahaan suolan viskely heenäkassaan..

Tarviit palan Pesolan Pihansata tae tähän kääpi paesti tms oekee pihviliha. Lisäks 3.2 killoo mersuoloo.
Lihan pintaan voet vähän ropsaattee pippuria.

Rasiallinen mersuoloo eli 800 rammoo uunivuokan pohjalle. Pihansa suolapetin piälle ja mittarin anturi sissään. Pintaan mersuoloo 3 laatikkoo. Pittää olla hyvin peetettynä suolalla.

Sit vuan tämä kommeus uuniin 170 asteeseen noin tunniks. Lihan sisälämpötila ol mittarin mukkaan 63 astetta ja tältä näättää kypsyysaste…

Kun otat uunista poekkeen niin ota liha poes suolasta. Muuten jatkaa kypsymistään.

Laeta volion alle vettäytymään. Ennen tätä voet paperilla pyyhkiä enimmät suolat poes.

Kuoresta oton jäläkeen liha maestu tos suolaselle mutta vettäytymisen jälkeen suola ol tasottuna sopivaks aenakii meekäläesen makkuun.

Empä oes uskona miten helepolla tul maakasta ja murreeta Pihansoo. Noh, eekaet se ihme oo kun laatulihasta tämän tekköö…