4: lle hengelle
Pulled Beef
800g Peolan pihvisonnin niskaa tai etuselkää
0,5 L colajuomaa
2 kpl sipuli
suolaa
pippuria
(Rub-maustesekoitusta)
(BBQ-kastiketta)
Lämmitä uuni 175C asteeseen. Kuivaa liha talouspaperilla ja hiero mausteet kauttaaltaan lihan pintaan. Halutessasi voit käyttää lihan maustamiseen valmista rub-mausteseosta.
Kuori sipulit ja paloittele ne neljään osaan. Nosta liha ja sipulit uunivuokaan. Kaada colajuoma vuokaan ja lisää halutessasi 3-5 rkl BBQ-kastiketta. Peittele vuoka tiivisti foliolla ja nosta vuoka uuniin. Kypsennä alkuun 30-45 min. Pudota uunin lämpö 125C asteeseen ja jatka kypsentämistä 2-3 h, kunnes liha on läpeensä kypsää ja hajoaa helposti. Nosta liha toiseen vuokaan ja revi se ”rihmoiksi” kahden haarukan avulla. Samalla voit poistaa mahdolliset kalvot. Mausta ja kostuta lihaa paistoliemellä ja halutessasi BBQ-kastikkeella. Jätä lientä talteen mahdollista uudelleen lämmittämistä varten. Tarjoile pulled beef esim. hampurilaisena, pikkelöityjen kurkkujen, kaalisalaatin ja BBQ-majoneesin kera.
Kaalisalaatti
¼ keräkaalia
1 kpl omena
1 kpl porkkana
3 rkl väkiviinaetikka
2 rkl sokeri
1 rkl rypsiöljy
Poista kaalista kanta ja suikaloi kaali veitsellä ohueksi suikaleeksi. Kuori porkkana ja omena ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti kulhossa ja anna maustua jääkaapissa peiteltynä 1-2 h.
Pikkelöidyt kurkut
½ kurkku
1 rkl valkoviinietikka
1 rkl sokeri
(½ punainen chili)
Viipaloi kurkku n. 0,5cm siivuiksi. Mittaa etikka ja sokeri kulhoon kurkkujen päälle ja sekoita ainekset huolellisesti. Anna maustua jääkaapissa peiteltynä 2h.
Jos haluat kurkkuihin tulisuutta, viipaloi sekaan puolikas chili.
BBQ-majoneesi
200g majoneesia(Helmann’s)
2 rkl BBQ-kastiketta
Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä.
Resepti: Janne Tirri