Pesolan ulkofilettä ja korealaista perunasalaattia

Pesolan ulkofileetä ja korealaista perunasalaattia.

Korealainen perunasalaatti

800g (varhais)perunaa
2kpl punainen chili
3rkl seesaminsiemeniä
1pnt korianteria
5 cm mittainen pala tuoretta inkivääriä
1dl soijaa

Kuori perunat ja keitä kypsäksi suolatussa vedessä. Jos käytät varhaisperunoita, pese perunat hyvin ja keitä kuorineen. Jäähdytä. Leikkaa perunat viipaleiksi.

Leikkaa chilit viipaleiksi. Kuori inkivääri ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri ja jätä osa koristeluun. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna maustua min. 1 h.

Chilimajoneesi

200g majoneesia(Helmann’s)
2 rkl Sriracha- tms. chilikastiketta

Sekoita ainekset keskenään, voit säätä majoneesin tulisuutta maun mukaan lisäämällä tai vähentämällä chilikastikkeen määrää. Anna maustua  kylmässä.

Pihvisonnin ulkofile

600g Pesolan pihvisonnin ulkofilettä
suolaa
mustapippuria
rapsiöljyä
(voita)

Ota ulkofile huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Putsaa lihasta kalvot ja painele pinnat kuiviksi talouspaperilla. Mausta file kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla.

Kuumenna pannu kuumaksi ja kaada pannulle pieni tilkka öljyä.
Ruskista liha kauttaaltaan kauniin ruskeaksi, noin 30-50 sekuntia/puoli.
Voit lisätä loppuvaiheessa pannuun myös hieman voita antamaan makua.
Kypsennä file loppuun 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 50 astetta. 
Anna lihan vetäytyä 10-30 min. folioon käärittynä, ennen leikkaamista.
Leikkaa poikkisyin, tarjolle perunasalaatin ja chilimajoneesin kera.

Resepti: Janne Tirri.