Jauheliha-tortillavuoka

1. Ensin keitellään tomaattikastike. Pilkotaan sipuli ja 4 kynttä valkosipulia. Kuullotetaan pannulla, lisätään purkki tomaattimurskaa. Lisätään mausteita: suolaa, mustapippuria, korianteria, chiliä, punaviinietikkaa. Saapi kiehua ja hautua sen aikaa ku valmistellaan muuta. Tän voi varmasti korvata esim. salsakastikkeella.

2. Punasipuli pilkotaan isoiks lohkoiksi. Keltanen ja punanen paprika suikaloidaan ja ne suikaleet voi vielä puolittaa. Kuullotetaan pannulla pienellä lämmöllä ja maustetaan oman maun mukkaan: laitoin paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, vähä suolaa. Laitetaan oottelemmaan.

3. Paistetaan jauheliha. Tänki voi maustaa oman maun mukkaan: laitoin tacomaustetta. Laitetaan oottelemaan.

4. Raasta juustoa. Paljon.

5. Voideltuun uunivuokaan laitetaan tortillakuoria limittäin niin että noin puolet kuoresta tulee vuuan reunojen yli.

6. Sitten täytetään: juustoo pohjalle. Seuraavaksi jauhelihaa n. puolet paistetusta, pepperonia, tomaattikastiketta, paprika-sipuliseos, loppu jauhelihasta. Juustoo jauhelihan päälle.

7. Taitellaan ne reunojen yli tulevat kuoret täytteen päälle. Vuuan koosta riippuen keskellä jää kohta ilman kuorta, laitetaan siihenkin kuori, reunojen tulee peittää tää kuori. Päälle laitetaan pienempi uunivuoka tms niin se pittää nuo kuoret paikallaan.
8. 175c, 30min.